Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon is de meest gebruikte druivensoort voor de productie van rode wijnen. De Cabernet Sauvignon is een kruising tussen de Sauvignon Blanc en de Cabernet Franc en is ontstaan in de zeventiende eeuw. Ook al is Médoc de thuisbasis voor deze druif, toch ligt de oorsprong in zuidwest Frankrijk. Het is een druif die veel tannines bevat, hierdoor kunnen jonge Cabernet Sauvignon wijnen nogal hard en stroef smaken. De meeste wijnen gemaakt van deze druiven ondergaan een rijping in eikenhouten vaten, hiermee worden ze zachter van smaak en vriendelijker in de afdronk. Cabernet Sauvignon wijnen hebben een hoog bewaarpotentieel en bevatten veel fenolen.

De smaak van de Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon wijnen vallen op door hun donkere kleur. De smaak is pittig, stevig en kruidig met een combinatie van zwart en rood fruit. Wijnen gemaakt van deze druif hebben veel tannines en daarmee een relatief hoog zuurgehalte. In de neus ruik je aardse tonen en  fruit sensaties van zwarte kersen, bramen, bosbessen en cassis. Wijnen van deze druif zijn uitermate geschikt om op hout te rijpen, dit versterkt de smaken van vanille, koffie, chocolade, leer en tabak.

Aanplant van de Cabernet Sauvignon

Ook al ligt de oorspronkelijke herkomst van deze druif in het zuiden van Frankrijk, toch is de Bordeaux de belangrijkste regio waar deze druif is aangeplant, daarnaast groeit ook veel van deze druif in de Pays d’Oc. Buiten Frankrijk kom je deze druif in Europa op grote schaal weinig tegen. Buiten Europa kom je veel van deze druif tegen in Zuid-Amerika zoals Chili en Argentinië, Californië en Australië.

Cabernet Sauvignon en Médoc

De Cabernet Sauvignon staat in de Médoc onlosmakelijk met elkaar verbonden, samen met de Cabernet Franc en de Merlot vormt het de basis voor de bordeaux wijnen. In deze regio waar de bodem bestaat uit kiezel, grind, klei en kalksteen vormt het de ideale bodem voor deze druif. Doordat de Cabernet Sauvignon in deze regio een traditionele vinificatie ondergaat, hebben ze soms een bewaarpotentieel van enkele tientallen jaren.

Cabernet Sauvignon in Chili

De Cabernet Sauvignon is in Chili een belangrijke druif voor de productie van stevige en krachtige wijnen. Naast de Carménère die als cépage wijn in dat land uniek is, is ook de Cabernet Sauvignon in Chili niet weg te denken. Omdat Chili als enige land niet is aangetast door de druifluis, staan ook in dit land de Cabernet Sauvignon druiven nog op hun oorspronkelijke onderstam.

Cabernet Sauvignon wijnen bij Flesjewijnonline

Ook voor wijnen van de Cabernet Sauvignon druif is er bij Flesjewijnonline veel keus. Naast een ruim aanbod van klassieke wijnen uit de Bordeaux  is ook de Zenato Santa Cristina Cabernet Sauvignon een aanrader. In Argentinië vormen de wijnen van Trapiche Broquel en Jean Bousquet het topsegment.

Toont alle 4 resultaten

 • Fish Wives Club Merlot

  Fish Wives Club Merlot Zuid Afrika, Western Cape
  Smaak: Vol & Romig
  Druif: Merlot
  8.49
  Bekijk 8,49
 • Fish Wives Club Cabernet Sauvignon

  Fish Wives Club Cabernet Sauvignon Zuid Afrika, Western Cape
  Smaak: Vol, Stevig & Geconcentreerd
  Druif: Cabernet sauvignon
  9.49
  Bekijk 9,49
 • Notte di Galileo Rosso Riserva

  Notte di Galileo Rosso Riserva Italië, Veneto
  Smaak: Vol, Zacht & Geconcentreerd
  Druif: Cabernet sauvignon, Merlot
  10.95
  Bekijk 10,95
 • Las Condes Cabernet Sauvignon

  Las Condes Cabernet Sauvignon Chili, Central Valley
  Smaak: Vol & Fruitig
  Druif: Cabernet sauvignon
  6.95
  Bekijk 6,95